Ideje

Ovaj portal je namijenjen znanstvenicima koji traže tržište za svoja otkrića, inovatorima koji traže kupce za svoje proizvode i svima koji se bave poduzetništvom bez obzira na to jesu li mali ili veliki, imaju li predznanje iz ekonomije i menadžmenta ili ne. Bez obzira na to jeste li znanstvenik, inovator pojedinac ili poduzetnik, imate li otkriće, ideju, novi proizvod, kako biste mogli započeti s inoviranjem te upravljati razvojem i komercijalizacijom inovacije, potrebno je:

  • razumjeti zašto bi kupci kupili ono što im želimo ponuditi
  • znati tko su i gdje su kupci za inovaciju
  • odrediti što čini ponudu vrijednosti koju kupci plaćaju
  • usporediti našu i „konkurentsku“ ponudu vrijednosti
  • odrediti koja strategija komercijalizacije ima veći potencijal zarade i vjerojatnost uspjeha
  • osmisliti način poslovanja koji će stvarati zaradu primjerenu strukturi troškova.

Imate ideju!

Koliko je vaša ideja dobra? Procjena tržišnog potencijala ideje u velikoj mjeri ovisi o tome je li vaša ideja odgovor na problem vrijedan rješavanja – problem za čije rješavanje su kupci spremni platiti. Iako bez dobre ideje ili otkrića  nema inovacije, sama ideja ništa ne vrijedi ako je ne ostvarite u praksi. Za njezinu provedbu potrebno je odrediti kako i komu će ostvarenje ideje stvoriti koristi, provjeriti je li ideja uopće izvediva i na kojim tržištima je uspjeh vjerojatniji, kako na ideji zarađivati i hoće li to biti dovoljno za podmirenje troškova…Ako je vaša ideja originalna, ona u trenutku kada je predstavite javnosti postaje svima dostupna, osim ako je niste zaštitili patentom ili nekim drugim oblikom zaštite intelektualnog vlasništva.

Razvoj inovacije

Ideja, otkriće, prototip ili proizvod postaju inovacija tek kada dođu do kupaca i kada ih dovoljan broj kupaca prihvati. Razvojem inovacije omogućavate da vaša ideja postane proizvod ili usluga spremna za tržište. Put od ideje do tržišta ne uključuje samo definiranje konačnog izgleda i osobina vašeg proizvoda i usluge već i načina proizvodnje, postupka i uvjeta isporuke, odabira partnera, načina zarade, strukture troškova… pa sve do vještina i znanja koje trebaju imati vaši postojeći ili budući zaposlenici.

Izlazak na tržište

Razvili ste proizvod ili uslugu, imate plan komercijalizacije, odredili ste prve kupce i kako doći do njih, i spremni ste za izlazak na tržište. Koliko god ste dobro sve promislili i predvidjeli, jedino je sigurno da ste u nečemu pogriješili. Kod izlaska na tržište jednako važno je provesti u praksi ono u čemu ste bili u pravu kao i brzo uočiti pogreške i mijenjati svoju strategiju na temelju ispravljenih pretpostavki. Ako ste pogriješili u pretpostavci o tržištu, važno je grešku uočiti dovoljno rano kako bi vam ostalo dovoljno vremena i novaca za još koji pokušaj. Naše usluge imaju za cilj stvaranje novih prihoda iz inovacija. Želimo hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja i teorije inoviranja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije.